Ahoj,
díky moc za radu...
neváhala jsem a hned otevřela stránky se zákony. Kromě těch co jsi zmínila jsem narazila ještě na jeden a sice par.101, který zní:
(1) Zaměstnanec, který za nepřetržitého trvání pracovního poměru k témuž zaměstnavateli konal u něho práci alespoň 60 dnů v kalendářním roce, má nárok na dovolenou za kalendářní rok, popřípadě na její poměrnou část, jestliže pracovní poměr netrval nepřetržitě po dobu celého kalendářního roku. Za odpracovaný se považuje den, v němž zaměstnanec odpracoval převážnou část své směny; části směn odpracované v různých dnech se nesčítají.
(2) Poměrná část dovolené činí za každý celý kalendářní měsíc nepřetržitého trvání téhož pracovního poměru jednu dvanáctinu dovolené za kalendářní rok.
Z toho mi vyplývá, že i když letos odpracuji těch 60 dnů (i za dobu MD), stejně nemám nárok na dovolenou za celý rok, ale pouze její část (tedy odpracovanou, což u mě bude leden-únor a pak od března celá MD 28.týdnů). A to mi vychází na cca 14,5 dne). Z tvého výpočtu mi vyplynulo, že máš nárok na celých 20 dnů za rok 2004, když na ni nastoupíš..
Jsem z těch zákonů jelen :). Zkusím se zeptat i naší mzdovky, přeci jenom, co by zaměstnavatel s mojí dovolenou dělal.. i kdybych si ji nevybrala, je povinnen mi ji proplatit :).
Martina
Předchozí