S výběrem porodnice máš pravdu, v dnešní době je zcela běžné, že máme možnost zjistit si, co které zařízení nabízí.
Ale k nočníku musím přece jenom oponovat. Bylo by fajn, kdyby to fungovalo tak, že v 18 měs je nočník pro děti přes den běžnou záležitostí, ale ve skutenčosti tomu tak není a ne pro pohodlí maminek. Používáme u syna látkové plenky od narození (krom víkendů u babičky a delších výletů, na to jsou papírovky nenahraditelné), takže vlhko cítí, pro mě je to trocha práce navíc (ne zas tak moc, plenky se nežehlí a pere pračka). Přesto mu nočník vůbec nic neříká, odmítá na něm sedět, když už ho uplatím a posedí, tak v 70% případů stejně nic neudělá. Když se pokaká, vůbec mu to nevadí, na dotazy jestli není pokakaný buď neodpovídá, nebo řekne, že ne. Myslím, že ve svém věku 20 měsíců už má celkem jasnou představu, co moje slova znamenají, takže ví, na co se ptám. Nočník doma máme, ale zatím spíš na okrasu. Je to stejné, jako říct, že dítě v tomhle věku už by mělo mluvit (nemluví), v roce chodit (začal v 15 měs) apod. Prostě některé děti potřebují více času a je ztrátou času maminky i batolete vysedávat na nočníku, když je to dítěti nepříjemné a neví, co tam vlastně dělá, protože si svou potřebu vůbec neuvědomuje. Věřím, že i můj syn (a jeho podobně staré děti jsou na tom vesměs stejně) jednou i na tohle dozraje. Popravdě řečeno mě to štve, ale fakt s tím nic nenadělám.
Předchozí