Sylvi,
takže je to tak, jak jsi psala v té diskuzi (našla jsem to) a mluvila jsem už i s naší mzdovkou...
Takže pokud po mateřské nastoupím okamžitě dovolenou a pak teprve na rodičovskou mám nárok na celých 20 dnů.
Pro mě to znamená, že si víceméně v tuto chvíli můžu vybrat. A to, že si část dovolené vezmu teď před MD (to je ta vypočítaná krácená) a ihned po MD nastoupím na další a vlastně si doberu ten zbytek do 20 dnů...
Pokud tak neudělám začne se mi krátit s nástupem na rodičovskou a vlastně ten zbytek roku už neodpracuju a nemám nárok na nic.
Jediný rozdíl a to co teď musím spočítat je - jestli se mi vyplatí si vzít něco teď a něco potom (protože mzda za dovolenou co si vezmu teď se mi bude počítat z platu za říjen - prosinec 2003, kdežto ta po MD za leden - březen 2004) a nebo bude lepší si vzít celou dovolenou po MD.
Někde jsem narazila ve starších článcích, myslím, že jsi to byla i ty, kdo tam psal jak se konrétně počítá mateřská, můžu tě poprosit - znáš nějaký odkaz kde se dočtu jak se přesně dopočítám naopak dovolené ?
Předem díky, M.
Předchozí