| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Otcovské fejetony: Burani, balvani, hulváti!

No, mě se zdá, že je to naopak úspěch, že jsme se k tomu dopracovali. Že je pryč doba, kdy zneužívaná, podhodnocená a společensky izolovaná žena se jako formálně zvýhodňovala tím, že jí třeba někdo pustil sednout a tak - což byla jistě jen chabá náplast. A to, že dnes většina žen takové galantní chování považuje za urážející je jen potvrzením tohoto, zajisté žádoucího, stavu.
Něco jiného je, že adolescentní balík nepustí sednout ani tu babičku či dědečka, ani těhotnou, či maminu ověšenou nákupy a dětmi (zkrátka toho, kdo to objektivně potřebuje) - protože je prostě nevychovanej hulvát. Ale o tom článek není. Článek kritizuje naprosto pozitivní důsledek emancipace - a proti tomu se ohrazuji.
A co se týká tvé námitky, že muži jsou tělesně lépe vybaveni pro stání - to myslíš vážně? To maj jako lepší nohy nebo co?
Já bývám docela často v té pozici onoho sedícího a mám k tomu zcela racionální důvod. Alespoň v Praze je totiž běžné, že v narvaném autobuse je několik volných míst k sezení nad kterými galantně vrávorají altruisti, kterým slušnost nedovolí si sednout. A kvůli nim se lidi příšerně mačkaj či se do autobusu ani nevejdou. Sednout si a uvolnit tak místo k stání je v takové situaci naopak ohleduplnost. A i pak jsem pak jako na trní, že na nejbližší zastávce se do MHD nahrnou starci, které včas nezaregistruji a schytám to :-) A tak průběžně testuju, zda se v nejbližším okolí neobjevil nějaký adept, kterého moje nabídka na sedadlo neurazí, ani nejdede jen jednu stanici či neupadne při pokusu o překonání vzdálenosti od tyče k sedačce. Jo, není to sranda, jezdit MHD - v autě se vám tohleto nestane.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.