Mám doma všechny knihy od paní Hofhanzlové a její názory mi připadají velmi rozumné. Ta předchozí kritika plyne spíše z neznalosti podrobností. Bio zelenina se dá v pohodě obstarat i ve velkoměstech a tak moc to peněženku zase nezatíží. Objednávám si každý měsíc zeleninu od jednoho eko zemědělce, připojuje se ke mně ještě dalších pár kamarádek a moc nám to všem vyhovuje. Za zeleninu na měsíc zaplatím asi 400,-Kč a vařím z toho do další objednávky. Zeleninu v obchodě už nekupuji. S tím mletím mouky a pečením domácího chleba to taky není tak náročné. Mouku si kupuji už namletou, je sice trochu dražší, ale peníze mi zatím vždycky vyšly a to jsme spíš ty sociální případy. Chleba se mnou pečou děti a moc je to baví. A tak bych mohla pokračovat dál. Pro toho, kdo se vyloženě neštítí práce v kuchyni je domácí výroba chleba, jogurtu, tvarohu, spíše časově nenáročná zábava. Navíc žijeme v době, kdy jsou naše chuťové buňky už zcela omámené různými zvýrazňovači chuti, aromaty a to namluvím o barvivech, konzervantech, emulgátorech a dalších ingrediencích založených většinou na těžké chemii. Cpeme to do sebe a dokud se nedostaví zdravotní potíže, tak nad tím nepřemýšlíme. A kdo jiný by měl v tomto ohledu začít měnit svět, než právě mámy pro své děti, ne?
Předchozí