Ahojky Dášo, podle psychologů je nejlepší mit děti po sudých letech, což je 2,4,6 a tak od sebe. Nevím, tolik dětí nemám, abych to mohla radit, nebo kritizovat, ale mám dvě slečny o 23 měsíců. Čekala jsem (nebo spíš všichni říkali), že první rok bude záhul. Nevím, mladší dcera má 7 měsíců, starší 2,5 roku, a já sice občas nevím, jak se mám, když se mě někdo zeptá, ale záhul to rozhodně není. Jasně, kdybych mohla prospat dva dny v kuse, jít někam sama, v klidu uklidit a vůbec, bylo by to príma, ale už to neřeším. A starší dcera je super chůva, dělá si z mladší srandu, té to ještě nevadí, tak se zabaví obě a já mám chvilku klid. Jo, občas zkouší, co mladší vydrží (kousnutí, kopnutí, včera si ju osedlala jak koně), ale nikdy tak, aby jí ublížila. Kdyby byla starší, víc by žárlila (těď mladší bere jako součást, ne jako vetřelce), míň by si s ní chtěla hrát a vymýšlela větší lumpárny. Musím dvouletý věkový rozdíl vřele doporučit. Doufám, že to tak super zůstane a že si vždycky budou blíž, než kdyby byl mezi nima větší věkový rozdíl.
Předchozí