Jsem již důchodkyně, mám čas a tak i pročítám tyto stránky a někdy vpomínám.Já sama vychovávala dvě dcery které měly od sebe jeden rok. Nebyly jednorázové plenky, bavlněné se musely vyvařovat, nebyly automatické pračky,máchat ve vaně nejméně třikrát, žehlit. Těšila jsem se vždy až děvčatům bude šest měsíců kdy jsem je žehlit přestala. Já jsem sama byla bez pomoci babiček a manžel chodil z práce také velmi pozdě. Nějakou výpomoc paní na hlídání nebo úklid to v té době nepřicházelo v úvahu. také se děvčata hádala,prala. Ale tak to bylo a bude asi vžycky, jenom mi ty dnešní maminky připadají nějaké rozmazlené, nervní. V době kdy nemusí stát fronty na ovoce, mají doma veškerou techniku usnadňující domácí práce, jednorázové plenky, to se nám (starší generaci) nezdálo ani ve snu. Chce to asi doopravdy kratší dobu trávit u počítače. Přiznejte si že v době kdy píšete nebo koukáte do počítače se zrovna Vaše děti perou. Já jsem si ohadla čas který jsem strávila teď při čtení a psaní a vyšlo mi cca 45 min. A co vy? Počítač ale nezatracuji, je to skvělá věc, sama jsem na něm pracovala ještě v době když zabíral celou jenu místnost ale to už by byl příspěvek na jiné téma. Zdravím Všechny Pupilka.
Předchozí