| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Pomoc, moje dítě se neumí učit!

No a konečně nejde jen o ty slovíčka.
Co se týče toho výkladu ve škole nebo čtení látky v učebnici... každý autor má nějaký svůj styl a způsob přemýšlení, každý učitel má nějaké ty schopnosti a způsoby výuky... některému žákovi jeho vysvětlení sedne a stačí, jinému ne. Takže se mi třeba docela osvědčilo, mít k danému předmětu nebo problematice víc knih nebo učebnice od jiných autorů, které se na to dívají třeba z trochu jiného úhlu, nebo látku jinak vysvětlí (netřeba vše vlastnit, stačí navštívit knihovnu). Může se stát, že vysvětlení v té druhé učebnici mi sedne líp a snadněji to z něj pochopím, navíc mám možnost srovnání, vidím, že třeba různí znalci považují za důležité trošku jiné věci (i to je pro poznávání podstatné... často neexistuje jedna absolutní pravda, ale víc výzkumů, názorových škol, metod atd.), přečtu si oboje, srovnám, lépe si to zapamatuju a zjistím, co z toho je opravdu důležité nebo obecně platné.

Dneska taky můžou děti čerpat z mnoha materiálů na internetu. O tom tu byl nedávno článek, člověk se naučí dost i tím, když dostane třeba k srovnání nějakou vypracovanou maturitní otázku z netu (a že jich tam je) a knižní materiály... srovná data, stal, najde případné nesmysly co v těch internetových elaborátech bývají, tím si taky dost věcí zapamatuje.

Docela často se taky stává, že pro pochopení a zapamatování některých věcí stačí jenom najít nějakou o trošku podrobnější knihu než je příslušná učebnice kterou ve škole používají. Občas člověku totiž k pochopení a "docvaknutí" chybí jen nějaký detail, jediná větička která něco zdůrazní atp.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.