kokosko, myslíš, že děti nepoznají přetvářku? Že je pro ně tím správným vzorem rodinného života vztah, kde se rodiče jeden druhém vyhýbají a jsou spolu tzv. "kvůli dětem"? Zajímavé je, že ty děti, kvůli nimž rodiče spolu zůstávali, obvykle v dospělosti říkají, že by se asi cítily lépe, kdyby šli rodiče od sebe.
K autorce: Manželská poradna není špatnej nápad, šel by tam manžel?
Ale pokud jde o děti ponechané samy doma, zatímco se manžel potlouká po barech: stopla bych střídání se o děti. Ať je chodí navštěvovat nebo bere o víkendech na výlety, ale všední dny ať tráví u tebe, a u tebe ať taky spí - každý den. (Pokud dobře chápu, soudem určený styk zatím nemáte.) Rozhodně je nutné, aby děti měly dospělý dohled, pořádné oblečení, myly se a připravovaly se do školy, takhle mi přijde, že táta s nimi není... že jsou jen v jeho bytě.
Pokud manžel nebude do poradny chtít jít a ani to, že si netroufneš mu svěřovat děti, ho neprobere, klidně bych za rodiči jela. Než být obden u tatínka, kterej se opíjí v baru a kašle na mě, je lepší mít jednou za dva nebo tři týdny na víkend tátu, kterej se mi věnuje. Tedy podle mě.
Předchozí