Mila Marketko, neni tomu tak davno co jsem byla na Zakladni skole. Je mi 20 let a to byly jiz jine pomery.
Vim ze dislekcie neni dedicna, ale jde mi o to dohaneni. Jak dohnat uceni s ditetem, ktere se musi zaroven se zameskanou latkou, ucit dalsi novou latku. Dite nemusi mit dislekcii aby toho hodne ve skole zameskalo! Jen beru prumerne dite, ktere bych nechtela pretezovat, nebo aby si osvojilo spatne ucebni navyky. Mohlo by dopadnou jako ja... obdobi kdy jsem aktivni a obdobi kdy jsem pasivni (k uceni)!!! Zaroven, je to i pomoc pro me... jak uz jsem psala pred tim, chtela bych studovat, ale nemoci se me drzi stale a narusuji moje snahy... Proto i ja bych si timto rada nejak pomohla, aby se mi upravili ucebni navyky a pasivni obdobi se zkratilo na minimum. Myslim ze toto pomuze nejen me, ale hodne maminam co maj casto nemocne deti... Ono se vsude pise o tom jak zachazet s dislektikem, ale kde se pise jak se ucit s casto nemocnym ditetem. Dislekcie je stala, dite se jen pomalejs uci, stalym ucebnim navykem se to da vsechno zvladnout. U casto nemocneho ditete je to narazove, kdyz je zdrave je to OK., kdyz onemocni je to spatne (proto ze vam onemocni od zacatku skolniho roku do vanoc cca 4x na 2 tydny, nebo jednou na 2 mesice!!!)... Jak teda na casto nemocne dite
Předchozí