Knížku jsem prolítla jen zběžně - řada "rad" mi tam neseděla, ale podobně to vnímám s tím houpáním z boku na bok.
V článku se podle mě myslí opravdu zatřesení v afektu - takové to nesprávné chytnutí v podpaží a zalomcování dítětem dopředu-dozadu tak, že se zakomíhá hlavička stylem předklon-záklon (stačí i malý rozsah).
Jinak jak tu kdosi přirovnával netřesení k nelhaní, pak bych namítla, že lež nemusí vést nutně k vážnému poškození dítěte. (Čímž rozhodně nedoporučuju dětem lhát - mají lepší paměť než my a každou faleš nám spočítají! :-))
Proto, že ke škodlivému třesení dochází spíš v afektu, je zejména důležité o tomto fenoménu vědět předem, abychom tomu dokázali předcházet - např. různými únikovými strategiemi, jak vybít vztek (bušení do peřin, počítání do desíti, zklidnění se v jiné místnosti... - tady moc nechápu maminku, která psala, že šla třeba se smetím nebo obejít dům - to mi připadá docela riskantní, ne-li nezodpovědné nechat dítě v bytě samotné... sorry).
Ještě tu nikdo nezmiňoval aromaterapii - ať už vonné esence na zklidnění či olejíčky a masáže. Taky jsem zažila pár miminek - nespokojenců, kterým ke štěstí chyběla komunikace, povídání si s rodičem...
Velké úspěchy můžete mít i s homeopatií - poraďte se s nějakým dobrým homeopatem či homeopatkou. Zkuste to. :-)
Předchozí