ahoj, sic jsem bezdětná, mladší, ale už jsem tu bestijku rakovinu taky u sebe trochu zahlídla.. je mi 27, teda ve čtvrtek 12. bude.. taky jsem nikdy nic nezanedbala, každej čtvrtrok na gyndě, pořád stěry, cytologie, poctivě jak blbeček.. nepomohlo to.. 3 dny před svatbou mi oznámili, že dysplazie čípku rychle šplhá do stádia ještě horšího, že to musí jít ven, ať jsem v poho.. no, nebyla jsem v pohodě... šrumec jak blázen, operace. nikdy jsem nerodila a najednou zákrok, kterej byl nepěknej, nevěděla jsem co můžu očekávat, co to je šestinedělí atd.. naštěstí to dopadlo dobře, ale jsem v registru ohrožených.. tak jako ty, a vím, že už jenom to čekání na výsledky je pěkná pakárna, otravuje to život a návštěva psychologa před tím než zvedneš telefon nebo si pro výsledek zajdeš, by byla zcela na místě.. ale hlavně, když mi někdo ještě někdy řekne, ať jsem klidná, tak ho pošlu rovnýma nohama do zadele.. to je rada jak noha.. nebuďte holky klidný, sledujte se, tahle nemoc číhá, spokojeně si roste, v prsu mohou být příznaky, na čípku nejsou.. cytologie je asi prostě dneska módní záležitost, o mamografu nemluvě:-) a primářka v Brně mi řekla, že je ráda, že jsem upustila od antikoncepce, že je to jeden z velikých spouštěčů raka nebo dysplazie čípku, co Vy nato?? a Tobě posílám strašně moc síly, protože i když mně osobně vzali kus něčeho, co není na pohled vidět, tak jsemjančila asi tak 3 měsíce, že mě kus upižlali a nemohla se s tím smířit.. moc moc moc síly k Tobě posílám... tak jsem se taky konečně vykecala, díky, holky.. Petra
Předchozí