kdyby její muž měl špatný zážitek, měla by to na talíři do konce života a psala by přesně opačný článek.
Mému muži se k porodu také nechtělo, ale vysvětlila jsem mu, že se mi jedná jen o tu první dobu porodní, a to mu přišlo přijatelné. Dohodli jsme se, že může kdykoli svoje rozhodnutí změnit a odejít. Nakonec se účastnil celého porodu a k druhému šel už samozřejmě - i tam jsem nechala volbu na něm.
Myslím, že současný trend nutí muže, kteří se na to necítí prožívat hodiny stresu a strachu o své milované, ačkoli by jim bylo lépe na chodbě nebo doma. Stejně tak ne každá maminka stojí o přítomnost svého manžela během porodu, může ji to docela dost rušit. Myslím, že tatínek by měl jít k porodu jen, pokud o to stojí OBA DVA. Také by měl mít právo kdykoli odejít a maminka by měla mít právo, kdykoli ho poslat pryč.
Myslím, že vrcholem je situace, kdy muž jde k porodu, protože nechce být zbabělý v očích své ženy, a ona ho tam strpí, protože se bojí, že ho urazí, když ho pošle pryč. I takové věci se stávají. :o)
Předchozí