Dobrý den, když manžel (partner) váhá, zda jít k porodu a vy nevíte, volte jasně ANO!
My jsme byli s manželem váhavci. Nechtěla jsem ho nutit. Ale když se nebránil zuby nehty, řekla jsem, ať jde. Porod probíhal běžným způsobem, 12 hod, docela nepříjemná asistentka, šití (bez nástřihu, samozřejmě ne bez následků) jsme protrpěli oba a bylo po všem. "Tak jak, cos tomu říkal?" ptala jsem se. "No, nic moc, nebavilo mě sledovat, jak trpíš!" zněla odpověď. A následek? Aspoň může říct, že to není sranda.
Ale máme děti dvě. Před druhým porodem přišla stejná otázka a řeči typu:" Já už jsem to jednou viděl, já už to vidět nemusím. Ale jestli mě tam chceš..." A tak šel. Druhý porod nebyl procházkou v růžové zahradě. Dcera se zasekla a nechtělo se jí ven. Druhá doba porodní trvala dvě hodiny. To teprve viděl, jak se dá trpět. Nebyl mi oporou, sice masíroval, podával, pomáhal, ale emocionálně mě to neobohatilo. Jsem všk ráda, že viděl, že to fakt není sranda.
Nevím, jestli se změnil jeho vztah ke mě, nebo k dětem, když byl u porodu, ale stálo to za to!
Takže maminky neváhejte!
Předchozí