Je super, jak pořád prožíváme jak se ti muži budou cítit, jestli si neodnesou strašný zážitek na celý život a vliv porodu na jejich sexuální život. Na druhou stranu by mě zajímalo, co by řeklo okolí ženě, která by nechtěla děti u důvodu, že se jí dělá špatně z krve, bojí se bezmoci u porodu, že bude před okolím vypadat nic moc a znechutí se jí sex. Většina z nás tohle nepohodlí a riziko podstoupí znovu.
Ale je fakt, že bych některé muže u porodu taky nechtěla, viz. můj neurotický a sobecký otec. Totéž mi potvrdila i moje matka, která byla sama dojatá jak mi můj muž při porodech pomohl. A taky bych rozhodně netrvala na přítomnosti u druhé doby porodní, i když manžel tvrdí, že ho ani nenapadlo v tu chvíli odcházet.
Podle mě je naopak smutné prosit partnera, aby se mnou zůstal ve chvíli kdy mám strach a obavy z neznámého prostředí a situace. Jasně, situace se může vyvinout tak, že nebude jeho přítomnost potřeba nebo to nebudu chtít já, ale říkat dopředu jasné ne a přitom se ohánět, že je porod výhradně ženská záležitost je sobecké.
Předchozí