V mnoha příspěvcích se objevilo, že přítomnost tatínků u porodu je "zase jenom taková móda", že tatínci chodí k porodu, protože je to IN a že kdo k porodu nejde, ten není módní a tudíž je společensky pranýřován...
Byla bych s tím hodnocením opatrná. Přítomnost tatínků není podle mne móda, hlavní věc je, že už se to konečně může. Po tolika letech, kdy novopečený otec viděl své dítě v prvních 5 dnech maximálně z dvora porodnice přes zavřené okno mají páry tu MOŽNOST, aby zrození potomka prožívali spolu a aby otec trávil s maminkou a dítkem co nejvíc času. Díky bohu za ty dary. Pokud to znevážíte tím, že prohlásíte "to je jenom móda", splachujete do hajzlu obrovský kus práce a snahy o změnu, který za náma je.
Módu nechme těm, kteří se jí řídí, myslím, že není nutné obviňovat všechny tatínky u porodu z toho, že to dělají jen kvůli svému image.
A co jiné "módní záležitosti"? Napadá mne, jaká je teď móda, že už ženská není uvázaná k plotně, má volební právo, může se realizovat profesně, s dětmi i bez. Jaká je to móda, že si skoro každá mamina vymýšlí, jak by chtěla rodit (a to je tedy vrchol, že), že se děti nebijí ve škole rákoskou... a takových módních vymožeností (za které jsem já vděčná a které jiní nazývají módním výstřelkem) mne nepadá hromada. Budeme je paušálně odsuzovat a znevažovat?
Předchozí