V naší školce je jídelníček vždy vyvěšený alespoň na týden dopředu a musím říct, že jsem s ním spokojená. K dopolední svačince mívají děti většinou pečivo s pomazánkou, ale klasické bílé pečivo se nevyskytuje, vždy je to pečivo tmavé/celozrnné a pomazánky bývají opravdu zajímavé (špenátová, cizrnová apod.). Při pravidelných sedánkách s paní učitelkami jsme je měli možnost ochutnat a i přes občas nevábnou barvu jsou velice chutné a děti je mají rády. Pokud se vyskytne dítko, které opravdu nechce, dostane pečivo suché nebo namazané máslem/margarínem.
Obědy mi připadají v pořádku, střídají se různé druhy masa, příloh, luštěniny, saláty.
K odpoledním svačinkám mívají jogurty, musli tyčinky, ovoce. A když pro syna přijdu odpoledne, téměř vždy je tam mísa s ovocem (nakrájená jablka, oloupané mandarinky apod.), které děti mohou konzumovat v průběhu celého dne, není to na příděl.
Pokud mají rodiče připomínky k čemukoliv, včetně jídelníčku, je možné je uvést do anonymní ankety, kterou dělá paní ředitelka každý rok a pak na rodičovské schůzce se ke všem připomínkám vyjádří a také samozřejmě kdykoliv promluvit osobně s kýmkoliv z personálu školky.
Asi máme na školku štěstí, překvapilo mne, že se najdou školky, kde se v dnešní době nedbá na zdravou výživu, chápu, že školka má nějaký rozpočet, ale nemyslím si, že zdravé potraviny jsou výrazně dražší než ty nezdravé, určitě by se mohl udělat alespoň kompromis.
Renata
Předchozí