Také nejsem spkojená s jídelníčkem ve školce, co se týče masa, to mi ani nevadí nebo přílohy, jen je škoda, že není tam dušená zelenina, třeba s kukuřicí... Sladká jídla se dosti opakují, z luštenin je hrachová kaše s párkem! Vítám akorát jen cizrnové placky, ale to je málo. Prostě jídelníček nemá fantazii.
Co mi vadí jsou svačiny, dopoledne jsou na výjimky pouze chleba, nevím proč to více neprostřídají s celozrnným pečivem ( celozrnné když tak jen odpoledne, což polodenní děti jsou o to ochuzeny, ovoce když tak jen čtvrtky nebo pulky ( udajně se to dá přidat ,tak zpracovávám dcerku..). Zelenina pouze na ozdobu, ale že by mohli dát půlku rajčete/ papriky tomu dítěti které má zájem, tak to NE! Nebo dát do misky uprostřed stolu, at si nejaké dítě samo přidá..
Dále mi vadí sladké svačiny, je jich víckrát týdně a müsli tyčinka tam ani jednou nebyla, místo toho perník, karlovarský rohlík, vánočka apod, někdy se jedná o kupované potraviny, ne vlastnoručně pečené. Tvaroh, či jogurt s bídou jen jedenkrát týdně. A k tomu ještě piškoty...proč zrovna ty? Taky se setkáváme s bonbony za odměnu, nejraději bych je zakazala, ale pro všechny deti, jen pro dceru - to je obtížné, protože je dost na ně a těžko by snášela, že někdo chroustá po tuctech a ona ani jeden.
Taky mi bylo argumentováno, že pulka deti to nejí apod....a vyhazuje se. Stejně si myslím, že školka má plnit vyšší fci než pouhé hlídání dětí, tedy vést děti k zdravému jídelníčku. Doma se snažíme a tak nerada vidím, jak školka to nám v podstatě maří.
Maminky, vy které jste spokojené s jídelníčkem nebo chodíte do tzv. zdravé školky, napište mi příklad jídelníčku, lušteninové obědy,sladká jídla, svačiny... pokusila bych to navrhnout hospodářce, aby to zkusila zařadit do jídelníčku.. Můžete také poslat na mail: ryglova@irsm.cas.cz Děkuji předem.
Předpokládám, že ani u vás stravné nepřekračuje 30 kč/den i přes více ovo a zel.
Předchozí