KatkoFifi,
naprostý souhlas. Jsem neskonale vděčná, že tady v Praze je školek hodně a přece jen se dá vybrat taková, která bude nabízet mj. i zdravé jídlo. Lituji maminky z menších měst či vesnic, kde takový výběr není a dítko musí chodit do školky, která je k dispozici, bez ohledu na to, jak se tam vaří. Chápu i to, že pokud je v městečku jedna, dvě školky, byl by nejspíš problém začít najednou vařit zdravě - celozrnné obilniny, luštěninové pomazánky, tmavé pečivo, méně masa, ale zato kvalitního (žádné uzeniny a párky)... Věřím tomu, že spousta dětíb y to nejedla, když je doma zvyklá na vepřo-knedlo a kupované chemické mňamky... Navíc mám vážné podezření, že většina kuchařek podobnou stavu ani vařit neumí, protože se léta jelo skutečně jen na to vepřo-knedlo a podobné české speciality...
Ovšem to byla jen filosofická vložka, osobně jsem s naší školkou spokojená, neb se tam velice snaží. Synek je na zdravou stravu zvyklý z domova, jí bílé (domácí) jogurty, celozrnné pečivo (výborný doma pečený chlebík :)) ), všemožné obilniny, ovoce, zeleninu, doma pečené skladkosti slazené slady či obilnými sirupy, pije bez problémů čistou vodu a neslazené čaje...
Předchozí