Já si hlavně myslím, že i "zdravé jídlo" (v ČR se to používá jako nadávka) se dá udělat tak, aby bylo chutné. Vařená zelenina, pohankový nákyp, luštěniny, sojové maso apod. se dá mnoha způsoby ochutit, okořenit a udělat tak, že je to moooc dobré. Problém je jenom v lidech, kteří jsou přesvědčení, že co není z pořádnýho masa, neplave v omáčce apod. není pořádný jídlo. Ale na druhé straně je to potřeba přizpůsobit konkrétnímu člověku, jeho nárokům a životnímu stylu. Švagr má zaměstnání, které je fyzicky velmi náročné, je hodně osvalený, hodně energie během dne vydá a je taky nutné, aby dostatek energie přijímal. Ten by o jáhlové kaši nebo zeleninovém rizotu prostě fungovat nemohl. To neznamená, že jí nezdravě... jí hodně saláty a všechno možné... i nějakou tu pohankovou sladkost aj. si rád dá... ale až jako zákusek k pořádné porci masitého jídla.
S tou obezitou si myslím, že to je taky do značné míry záležitost genetiky, popř. nějaké metabolické poruchy (problémy se štítnou žlázou aj.). Někdo k tomu náchylný je, někdo se může krmit sladkým a tučným od rána do večera a stejně je váhově na hranici podvýživy. A někdo jí zdravě, a přesto má nadváhu... i z těch jáhlů. Prostě jeho tělo je nastavené tak, že se "obaluje a oplácává" i při vegetariánské stravě. Každej jsme jinej.
Předchozí