Jasně, Lassie, já jsem si jenom nemohla odpustit to poznamenat :o)
Já ve svém okolí, mezi přáteli aj. totiž žádného takového obézního člověka jako výsledek špatné výživy neznám (fakt!). Známá má 150 kilo, ale proto, že má vážnou metabolickou poruchu, na tom co jí prakticky nezáleží. Pak mám kolem sebe ženský co jsou oplácanější, ale mají to prostě daný geneticky, hormonálně. Nezúčastněnému člověku mohou připadat prostě obézní, řekne si "asi se nezdravě stravují"... ale já je třeba znám osobně a vím, že jsou naopak na výživu velmi zatížené a třeba i hodně sportují (mmch naše tělocvikářka na VŠ byla pořádně oplácaná, ale zdravě žijící ženská a hlavně v pohybu od rána do večera... tedy ne že jenom kibicovala u cvičení, ale sama hodně a denně (v létě i v zimě) sportovala, byla ohebná a měla skvělou fyzičku jako nikdo z nás studentů, ale prostě podle měřítek dnešního módního průmyslu byla "fakt tlustá"). No a já s manželem jsme ten případ, který jí hodně a rozhodně ne nízkotučně, ale přesto kamkoli přijdem, slýcháme obavné poznámky o tom, že jsme zase zhubli, že nejíme apod. Taky bych snesla na sobě 5 kilo navíc a vypadala bych "líp". Doslova zápasíme o každé kilo, vykrmujeme se seč můžem... a pak přijde nějaká střevní chřipka, nebo nachlazení s teplotama, a my zase přijdem o těch pracně nastřádaných pár kilo co nás obalují a vypadáme jak kostry :o)
Předchozí