Ale já jsem přece nemluvila o bio potravinách. Jen jsem řekla, že sladký pro děti není to pravý ořechový a že koblihu by fakt ve školce dostávat nemuseli. To radši to ovoce. Z koblihy nic nemají, pouze zaplácanej žaludek. Moje děti si taky občas dají párek v rohlíku. A jak řeším výlety?? Snažím se koupit něco, co není moc sladké, nebo tučné, smažené a pokud možno bez těch chemických přísad. Jistě, jde to těžko ale jde to. No v zimě jim třeba s sebou táhnu jogurty, ovoce, sušenky (ne čokoládové), pečivo a v létě hlavně to ovoce, pití, pečivo a nějakou tu sušenku. No je rozdíl dát sušenku a třeba tu koblihu. Rozhodně nenutím děti jíst klíčky, semínka, suchary a tak. No ale když si to koupím někdy pro sebe a oni projeví zájem, tak jim to ráda dám. Radši než čokoládu. Vždycky bude lepší ovoce než čokoláda (jakákoliv a ne jen ta z Lidlu), čaj než rum, selský rohlík než kobliha. Je sice fakt, že na něco umřít musíme, ale proč to tak uspěchat. Osobně jím jen to, co není smažené (většinou, protože mi to nezvládá žaludek), co není moc kořeněné (chilli, pepř, a další pálivé) a i to sladké. Když mám chuť na zmrzlinu, tak si jí koupím dva kopečky, ale nesním jí půl litru. To je asi to, co starší děti nezvládají- nepřecpat se tím. Jo a ty tábory?? Tam to neovlivním, ale je pravda, že syn už loni povídal, jak jim tam pořád dělali smažený věci a tak si radši schovával rohlíky od snídaně a cpal se jima. Rohlík taky nic moc, ale lepší než to smažený. Já nevím, ale fakt mi tyhle věci už nechutnají, i když hranolky třeba miluju, ale nejím je. Je mi po nich špatně. Teda po tom mastném. Asi holt každý podle svého.
Předchozí