Jsem babickou ctyrleteho vnoucka.Pokud sleduji jidelnicek,nemam nic proti jeho sestaveni,myslim,ze vedouci jidelny spolecne s reditelkou materske skolky si pocinaji dobre.Zda se mi,ze deti dostavaji i docela velke porce naprosto zbytecne,ale p.ucitelky i vedouci tvrdi,ze takova je norma.Pokud se tyka pomazanek,ktere jsou udelany kaloricky spravne pro deti tohoto veku,neni treba namitek od rodicu.Rodice si najdou cestu,jak si urychlit veceri konzumaci jidel,treba v Mekaci a nektere z pekaren.Sladkosti maji deti urcite dost a zbytecne.Pokud se skolky tyka,libi se mi,ze si deti gratuluji treba k svatku nebo narozeninam,ale prekvapenim je,co rodice detem prichystaji,vesmes tvrde cucave bombony ...Dnes jsou i cokoladove bonbony balene a ten jeden bonbon precin neni.Ale lizatka a tvrde bonbony - kazi zoubky a nejen to...Hrozi nebezpeci vdechnuti tvrdeho bonbonu,jedna matka se divila,ze svemu vnouckovi toto zakazuji.A pak se stal problem,vdechnuti bonbonu a zakaz noseni bonbonu v kapsickach i jinych prilezitostech....A maminky,vubec s ucitelkami nesouhlasily.V ordinaci pediatru take deti dostavaji za odnemu tvrde bonbony,skoda,ze si to lekarky neuvedomuji..Obrazek je lepsi ....Dite od tri let by melo dostavat ve skolce pribor,vnoucek perfektne umel,al pri lzici si pomaha rukama a ja z toho mam nervy.O toto si ucitelky usnadnuji praci a je to chyba.Samozrejme krajene maso,jinak by to asi nezvladly nase roztomile deticky
Předchozí