Synek je zatím malý, ale pravda je taková, že děti hodně touží po tom, co nemají. Až bude chodit sám do školy, do kroužku atd., nebude mít problém si koupit, na co má chuť. A doma se tím rozhodně chlubit nebude.
Já razím zlatou střední cestu - občas něco sladkého holkám pustím, zbytek obstarají babičky a pravda je taková, že to nijak nevyžadují.
Čaj pijou neslazený od malička, dokonce se nedávno můj otec málem skácel, když ho Tereza s kamenným obličejem poučovala, že ona čaj nesladí. A když byla maličká a my jsme byli někde v restauraci, zásadně si objednávala neslazenou "mineualku".
S velikonočními zajíčky se to u nás má tak napůl - přebrala jsem je, ty z lepší čokolády (nad těch 30% kakaa) jsem nechala, ty horší jsem bez milosti vyhodila.
A s naší školkou jsem moc spokojená, za 23,50 Kč/den dostávají děti pestrou stravu. Kolikrát ani nevím, co že to děti přesněd mají: např. vrťánková kaše nebo hummus (jídlo z cizrny, původem z Izraele), proto vítám, když na nástěnce u jídelníčku visí recepty na takové zdravé jídlo. Terezce chutná, tak proč ho nezařadit doma.
A ještě jsem se chtěla vyjádřit k McDonaldu - tam moje děti nikdy nebyly a upřímně, ani já a to mi bude skoro třicet. Myslím, že k tomu není důvod. O tom, jak zdravé věci tam prodávají se nemusím rozepisovat, ale navíc jsou ty hnusy děsně předražené. Ne, že by moje děti (teda zatím jen ta starší) nejedla nikdy hranolky, ale vyjímečně, třeba na dovolené, si může zobnout. Ale teď je z fastfoodu poučena, neb moji rodiče ji koupili langoš a ona čtyři dny a noci běhala na WC, myslím, že už to ani chtít nebude.
Předchozí