No, jednak - není to na můj podnět, tj. to že děti de fakto nedostávají vejce jsem zjistila teprve během synova docházení, spíš ho učím vejce poznat a nesníst. Druhak - oni opravdu pečlivě propočítávají normy na všechno (program zdravá škola) a vejce (krom třeba v přílohách a tak) nejspíš neprojde skrz vysoký obsah cholestetrolu. Ani na velikonoce vejce dětem nedávali - a já to jen využívám jako příjemnou zkušenost, že nemusím mít takový strach. Za třetí izolovaná alergie na soju v dětském věku je celkem hodně neobvyklá věc a polyvaletní potravinoví alergici mají ve školce vždy problém, často dokonce nemůžou chodit, pokud školka nevyjde vstříc. Za čtvrté - ve všech párcích rozhodně soja není :-), syn má občas úlet že chce "párek v rohlíku" - ne že bych ho někam pustila aby si ho koupil hotový, ale v takové situaci obejdu v obchodě celý regál, pečlivě nastuduju všechny etikety a pak odcházím s tím, co je maximálně v souladu s tím co čekám, s minimálním obsahem toho co se mi nelíbí. Ale je fakt, že takový páreček pak vyjde třeba ke 150/kg - ale na to prostě nekoukám. A ano, jistě by bylo lepší maso - bohužel syn je z těch dětí, co maso je pro ně utrpení největší, chce ho co nejmíň, napůl rozkousané ho chodí plivat do koše... A při tempu růstu co má (v 6 1/4 letech 130cm) plnohodnotné bílkoviny potřebuje...tak občas dojde i na ten kvalitní párek, protože ten aspoň sní. :o)
Předchozí