| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Co jedí moje děti ve školce?

Peggy, ono to až tak nemožné není. Nevím, jestli jsi kdy měla příležitost vidět vaření Jamieho Olivera (nejspíš ano, na Nově to taky dávali). Vaří rychle, zdravě a věřím, že i chutně. Představ si, že tenhle člověk si vzal do hlavy, že celý jeden region v Anglii přiměje k tomu, aby ve škole razantně zrušili jejich jídelníčky ( skladba byla děsná-hranolky, hamburgry, smažené hranolky a rybí prsty, atd) a jídlo v nich obsažené nahradili zdravými surovinami a jídly vůbec. Dělal to hlavně proto, aby děti jedly zdravě a taky proto, že míra jejich obezity byla velmi vysoká. Většinu dílů, kdy se o toto téměř nemožné pokoušel, jsem měla možnost vidět a musím říct, že před ním skláním. Dokázal to asi tak v 95%, ale málem ho to stálo nervy. A problém???? Téměř všechny kuchařky buď neuměly základní kuchařské dovednosti, nebo(a to častěji) odmítali se s jídlem dělat déle, než je třeba. Ono hodit zmrazené jídlo na smažení do rozpáleného oleje a pak za chvilku vyndat, to není nic těžkého, ale nakrájet zeleninu, osmahnout cibulku, podusit zeleninu, oloupat brambory, nastrouhat mrkev a já nevím, co ještě, to chce spoustu času, kterou nejsou kuchařky ve většině ochotny investovat. Ani ony děti nechtěli jeho stravu jíst, ale postupně se k tomu dopracovaly a pak si jen libovali. Takže ne pokaždé musí být počátek u rodiny. Někdy to jde i z druhé strany. Záleží ale pak i na rodičích, zda budou ochotni jídlo, které dítě jí v jídelně a chutná mu, udělat i doma. Vlastně dobrým příkladem rozpočtu na jídlo je i na Primě pořad "jste to co jíte", kde doktorka lidem ukazuje, že za stejnou cenu, jakou dají za to nezdravé, se dá nakoupit i to zdravé. Takže všechno jde, když se chce, jen se musí chtít. A jak říkáš, že když dítěti nedáš sladké, tak si to při nejbližší příležitosti někde koupí. To je ten kámen úrazu. Spousta lidí dává dětem kapesné a to je chyba. Pak si opravdu jdou koupit jen to, co jim chutná a třeba i tu dobrou svačinu z domova hodí do koše. Náš syn kapesné nedostává. Proč? Protože doma se ráno nasnídá, dostane s sebou svačinu a pak má v jídelně oběd. Přijde domu a dostane svačinu. Proč mu dávat peníze, když to co potřebuje mu koupím a jídlo mu dám???? My jsme s bratrem taky kapesné nedostávali a žijeme. Krom toho nikdo z těch tyranů ve škole neměl pak důvod mě otravovat kvůli penězům a krást mi je, protože jsem žádné neměla. Takže jak už jsem řekla, všechno jde, když se chce.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.