Adelaide, to nevím. Pytlík jsem neviděla, byly to takové hnědé bonbóny, dítko ten svůj snědlo hned, jak ho dostalo. Ale jeden z organizátorů říkal té mamince, že jsou to bonbóny, kde je místo cukru melasa, a měly by být tedy "zdravější" než třeba bon pari.
Osobně si myslím, že název "bio" se používá pro spoustu věcí, které chce prodejce draho prodat ;-))
Jádro problému nevidím v tom, nakolik si ty bonbóny zasloužily název "bio", ale v tom, že organizátoři se poctivě snažili, aby těm dětem dali něco šetrnějšího, a přesto se našel někdo, kdo je za to "zpucoval". Mně osobně by nevadily ani ty bon pari, ale když má někdo na nějaké hromadné akci nějaké hodně extra požadavky, tak je to jeho problém a přijde mi hloupé prudit s tím ostatní. Kteří to nota bene dělají ve svém volném čase a maximálně se snaží, aby to všechno klaplo a děti se dobře bavily.
Na takových akcích se také rozdávají preclíky, perníčky apod., ale nikdy jsem nezažila, aby se nějaká maminka rozčilovala, že její dítě má třeba celiakii a jak ono k tomu přijde. Přitom tam by k tomu byl nějaký racionální důvod.
Předchozí