Hanko, dítě se k jídli nesmí přemlouvat, a pokud ho k té zelenině přemlouvat budeš, má o důvod víc ji nejíst. Pokud dítě ví, že to je prostě jediné jídlo, které má k dispozici, tak si několikrát vezme pár lžiček a pak zjistí, že kvůli tomu mělo hlad a příště už toho radši sní víc. Čím víc tanečků kolem jídla, tím víc odmítání ze strany dítěte. Kdybys moje dítě přemlouvala k tomu, ať jí, i když jasně řeklo, že má dost, taky bych na tebe do školky přiběhla. Tímto způsobem mi z dcery, která nikdy nedělala s jídlem problém, jednu dobu paní ředitelka málem udělala takovýho toho vybíravýho rejpavce. Mluvily jsme o tom několikrát a nakonec z mé strany i dost rázně - z její pak zaznělo něco ve smyslu "až bude podvyživená, nechoďte si na nás stěžovat" a když konečně přestala s citovým vydíráním, kdo všechno bude smutnej a jak bude nemocná, když to nespapá, tak holka začala zase normálně jíst - kvůli sobě, ne kvůli okolí. Přemlouvat děti k jídlu je cesta do pekel a překvapuje mě, že to jako učitelka MŚ provozuješ.
Předchozí