Myslím, že Dana má v mnohém pravdu. Spousta dětí není z domova zvyklá na zdravé stravování. Ještě možná tak celozrnné pečivo. Ale dostanou-li např. kroupy, jáhly či luštěniny, věřím, že to nejí. Je to velký problém. Pro mnoho matek je snadnější sednout si s dětmi do "mekáče" než jim uvařit zdravou stravu. Nejspíš ve svém dětství taky nezažily nějakou přemíru zeleniny či zdravých příloh, tak opakují to samé. Co se týká celozrnného pečiva, problém je možná také v tom, že školky mají skutečně nízký rozpočet na stravu a porovnejte cenu bílého pečiva a tohoto..bývá několikanásobně vyšší. Pak už skutečně nezbývá než aby rodiče, kteří stojí o zdravé stravování dětí, se snažili najít školku, kde se tak vaří - a kde je to možná i dražší. Moje dcera nyní vyzvedává děti dokonce před obědem, vnučka téměř nejí maso, takže nemá ani cenu to platit. A ještě jedna poznámka : někteří rodiče si myslí, že vrcholem zdravé výživy je každý den jogurt, není tomu tak. Přemíra mléčných výrobků může též škodit. Panmatuji si, když moje děti byly malé, byla propagace mléka - dávali jim ho ve škole a nedávno jsem viděla něco podobného, opět denně mléko... přečtěte si knihu o osteoporóze od MUDr. Jonáše a MUDr. Strnadelové.
Předchozí