Zdravím všechny maminky,
také moje drahá polovička, chlap jsk hora, nesnáší krev a od špitálních scén v televizi odvrací oči. U porodu být dlouho nechtěl. Bála jsem se, že s námi opravdu nebude, ale již od začátku jsem se rozhodla pozvat si k porodu dulu a promluvit s ní o tom. Ta v rámci našich příprav zasvěcuje i manžela, takže ač má možná ještě trochu obavy, na přivítání našeho Matýska se však už těší.
Já jsem navíc tvrdou bojovnicí za přirozený porod, odmítám tedy jakoukoliv chemii, injekce a zbytečné zásahy - a věřím samozřejmě pevně v to, že budeme mezi těmi 80%, které jsou schopny porodit normálně, i s Matýskem si často o tom povídáme, jak si budeme pomáhat a nepůjde-li o život, rozhodně si nenecháme nic vnutit, nenecháme se nastřihnout nebo přivázat na křeslo. U správně vyvedeného porodu nemusí být vidět ani kapka krve, až pak s placentou a do 6ned. Nebo nejvýš 400 ml.
Chlap u porodu také budí určitý respekt, i mé již zkušené přítelkyně shodně tvrdí, že si pak na nás personál tolik nedovolí. A dula může být podporou oběma, zvlášť kdyby se o něj přece jen pokoušely mrákoty...
Předchozí