Moje mamka je vedoucí školní jídelny na ZŠ. Často poslouchám její stesky a připadá mi to jako začarovaný kruh. Když chce vařit zdravě, děti to nejedí a paní učitelky si chodí stěžovat, že chtějí maso, nic jiného neuznávají hodno zaplacení a snězení. Samy děti si zdravě asertivně též chodí stěžovat - prý chtějí častěji hranolky, pizzu. Polévky děti prý nejedí vůbec - zrovna minulý týden přišla z práce úplně šokovaná, že šla náhodou pro něco do jídelny a viděla přijít 4 třídy naráz. Víte kolik z nich si dalo polévku? Jeden jediný žák. Z učitelů nikdo. Na druhé straně mě zase šokuje, že třeba bramborovou kaši dělají instatní, bramborové těsto instantní, smažené věci (květák, brokolice, karbanátky atd.) z polotovarů. Mamka to zdůvodňuje tím, že uvařeno musí být v 10.00 hod. a vařit vše čerstvé by kuchařky nestihly. A tak brzo hotové to musí být proto, že obědy také vozí pečovatelská služba důchodcům. Kdyby totiž škola vařila jen pro sebe, neutáhla by to finančně. Město je to malé, jiná škola tam není, tak holt museli vzít kšeft pro důchodce. Tak to holt máte jedno s druhým... :-(
Předchozí