Já jsem se stravováním ve školce spokojená. Na jednu stranu bych uvítala více bezmasých jídel, protože my s manželem na to moc nejsme, takže maso míváme doma často, ale zase na druhou stranu si myslím, že maso je pro vývoj dětí důležitý. Z domova vím, že porce masa, kterou je dcera schopna sníst v rámci jedné porce je dost malá. Takže když dostane maso skoro každý den a sní pár soust, dostane do sebe za týden takovu porci, jaká odpovídá věku.
V článku je také kritizováno, že když už maso, mělo by být více drůbežího. To tedy nevím. To je dost dietní. Já bych byla pro více ryb a hovězího. Ráda bych i doma dělala více ryb, ale upřímně řečeno nevím, jaké mám dělat. Nevím, u které ryby mám jistotu, že v ní nebudou kosti. I ve filetu z aljašské tresky se občas najde. A rybí prsty mi nepřipadají moc zdravé, připadá mi, že je v ních víc obalu než masa. Dobrý je losos, ale ten je dost drahý. Také nám všem chutná pstruh nebo kapr, ale ta práce než kousek pro dceru dokonale vykostím! JIné kostičky vybírá z jídla docela dobře, třeba když přehlédnu kousek kosti ve vývaru, ale z těch rybích mám strach.
co se týká svačin, tak když vyzvednu dceru dřív než ji sní, vždycky ji dostaneme sebou - ať už jde o jogurt, ovoce nebo pečivo s pomazánkou. Dokonce když odcházíme mezi posledními a jsou tam zbytky, můžeme si vzít i porci navíc. Jenom bych byla radši, kdyby děti dostávaly ve školce více bílých jogurtů, moje zkušenost je, že mají všechny přichucené. No ale zase chápu, že pokud na to nejsou děti naučené a nejedly by to, tak může učitelkám a hospodáři připadat lepší, aby jim dávali alespoň ty přichucené, které budou jíst. Ale fakt nemám přehled kolik procent dětí by bílé nejedlo. O dopoledních svačinách takový přehled nemám, odpolední jsou různé - ovoce (celá mandarinka, perník nebo jiná "buchta", chléb s pomazánkou, jogurt, knockebrot s polevou.
Předchozí