| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Když manžel nechce k porodu

Promiň, Sylvie, ale teď se sama tak trochu dopouštíš toho samého co plno lidí, které zde kritizuješ.
Já respektuji, že pro Tebe je lepší žádný sex než méně uspokojivý, Ty respektuj, že pro mne je lepší méně uspokojivý sex než žádný. Nechápeš? Každá jsme jiná! Ve všem co jsem psala, jsem uváděla, že takto to mám já a u nás to funguje, ale vždy jsem uvedla, že jiný člověk to může mít jinak.
Ani lidé, kteří tu diskutují o přítomnosti otce u porodu, nejsou stejný. I každý vztah je jiný.
A s Tvým: "Mně je jedno, jak si kdo rodí - nelíbí se mi označování těch, co k porodu jít z jakýchkoli důvodů nechtějí, za sraby nebo otce, kteří pak nemají vztah ke svým dětem nebo k manželce. Protože to je nesmysl." souhlasím, to už jsem napsala. Nechceš už tedy složit zbraně?

K té otázce nucení k epidurálu... je to to samé jako nucení otce jít k porodu. Jen otec nakonec rozhodne (ať je nucen jak chce), jestli na porodní sál vkročí nebo ne. Může být nucen jak chce, ale rodička jej těžko přiváže za krk na provaz a dotáhne tam. I nucený člověk MÁ NA VÝBĚR. To samé je i v případě rodičky a epidurálu. Jen ona může dát lékaři svolení či nesvolení i provedení epidurálu. Do toho, pokud vím, partner nemá právo mluvit (dokud je pacientka při vědomí, může za sebe sama rozhodovat). Svět není ideální a bez nátlaku, to jak se s nátlakem a nucením k čemukoli vyrovnáme, je na nás. Nemůžu změnit lidi kolem sebe. Ano, citové vydírání a podobné praktiky jsou hanebné (a člověka který by je na mne použil bych poslala k šípku), ale opakuji: pokud se jimi nechám zviklat a podlehnu jim, je to MOJE chyba. Pokud nemám hlaveň u spánku, tak je myslím každé mé rozhodnutí plně na mně.
Pokud se člověk nechá druhými ovládat, uvěří každému kecu, který říká, že když něco neudělá tak je srab, když něco dělá jen proto, že na něj někdo apeluje podpásovými prostředky, tak se na mne nezlob, ale to je pak jeho mínus.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.