| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Když manžel nechce k porodu

Před časem se mi zdál sen. Byla jsem těhotná a dotor mi říká: "Rodíte ve čvrtek!! Podivila jsem se a zklamaně řekla "Jé, to zrovna nebudu doma!" a hroně mě v tom snu zamrzelo že zrovna na svůj porod musím odjet a o všechno tak příjdu...a pak mi ukázali to miminko a já zas podruhé litovala, že jsem zatraceně zrovna když se narodilo nemohla být u toho...Konec snu.

Tak já se článkem souhlasím, manžely co se škubou je třeba přinutit v jejich zájmu. Protože se jim musí vysvětlit, že nepůjdou k porodu se na něco dívat, ale že je to vlastně rytířský čin, půjdou tam chránit svou ženu, kterou čeká veliká zkouška, aby jí nikdo neublížil víc než je nutné, aby jí byla poskytnuta veškerá péče co je možná a aby jí přítomnost milovaného muže dodala sílu tu zkoušku zvládnout. Pokud muž pochopí, že prostě nemůže svou ženu nechat na holičkách, že i když tu tíhu zkoušky z ní převzít nemůže, může ji adespoň podepřít a být s ní, pochopí, že se právě svobodně rozhodl stát při své ženě ať se děje co se děje, a tím se zachovat tak, jak mu pudy velí. Manželčin nátlak (otázka toho co je to nutit někoho tu už byla probrána) mu v tom může pomoct.
Já jsem rodila první dvě děti bez manžela, nešlo to aby byl u porodu, u třetího konečně byl, a i když jsem ho vlastně po celou dobu málem ani nevnímala a za boha si nemůžu vzpomenout co tam celou tu dobu vlastně dělal, jsem moc ráda že tam se mnou byl. Potřebovala jsem se soustředit a jeho pokusy o to se mi aktivně věnovat mi vadily, ale zatímco u prvních porodů jsem se cítila šíleně zranitelná, osamělá, vyděšená, u třetího mi stačila ta jistota že je tady kdyby něco, byla jsem klidná a vše šlo jak po másle. A personál nemocnice se taky choval výrazně jinak než u prvních dvou porodů, žádné urážky a ponižování.
Myslím si, že když muž ženě odmítne s ní být v takovou těžkou hodinku, svědčí to hodně o jejich vzájemném vztahu. Tady budou potrefené husy vyskakovat, ale já si za tím stojím, že vztah ve kterém žena prosí muže aby s ní při porodu byl a on to odmítne protože se mu nechce tak to žena právem vnímá jako podraz, a minimálně její vztah k muži to ovlivní. Nemluvím o případu když si to žena nepřeje, to je jiný případ.
Jinak o svobodném rozhodnutí muže jít k porodu, jak tu kdosi psal, se budu bavit až se takto bude moct rozhodlut i žena. Třeba tam pak nepůjde ani jeden a udělají si mezitím výlet...a nebudem se tu mít io co přít:-))

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.