Tak jako u Milady nás čekají za rok přijímačky na osmiletý gympl. Na tom našem gymplu je běžné, že se hlásí cca 100 dětí a berou 28. Loni se prý hlásilo dokonce 150 dětí. Spádová oblast je velká. Jenom v našem městě je 5 ZŠ po 2 třídách (cca 25 dětí ve třídě) a pak tu máme okolní městečka a vesnice v okolí. Můj odhad cca dalších 8 ZŠ.
Jak píší v článku, to že je můj syn nejlepší ve třídě ještě neznamená, že se na gympl dostane. Odhadem má na gympl asi 4-5 dětí z jeho třídy.
Aby šel na gympl chci hlavně já. Mimochodem se učí mnohem lépe než já v jeho věku a já se na gympl dostala (tehdy 4-letý) a pak na VŠ. Syn ví, že si s se svými spolužáky moc nerozumí, více mu vyhovují kamarádi na šachovém kroužku, nebo z hudebky.
Slibuji si od toho, že se dostane mezi děti, se kterými si bude víc rozumnět, že bude mít ve škole trochu větší zápřah, že bude mít ve škole kvalitnější výuku jazyků, že ve škole bude daleko menší riziko šikany než na ZŠ na 2. stupni, atd.
To, že některé ročníky jsou slabé vím, mám děti zrovna 1996 a 1999. A kupodivu ročník 1999, který by měl být nejslabší je u nás daleko silnější než 1996 (teda podle naplněnosti tříd v naší ZŠ).
Předchozí