Tak náš syn dostává sem tam nějakou korunu a taky si šetří. Já vím, kolik tam má a když si chce něco koupit ,tak o tom musím vědět. Možná trochu drsné, ale je to tak lepší. On by to totiž za ty blbosti utratil, ale hlavně mají ve škole problémy s krádežeme a šikanou kvůli penězům. Jednou mi takhle řekl (když jsem mu dala peníze na pití a on si koupil nějako létající kravinu), že si to koupit musel, protože mu kamarád řekl, že to koupit má, jinak ho nevezme do party a ještě mu dá přes hubu (píšu, jak to řekl). Takže jsme značně naštvaná šla kravinu vrátit a řekla, jsem mu, že kamarád není kamarád, když ho tak vydírá a pokud mu něco řekne, že mu vzkazuji, že mu taky jednu vrazím. No já vím, dosti drsné, ale co s takovým trdlem, co vyhrožuje dětem?? Nesnáším šikanu a snažím se proti tomu bojovat. Někdo to dělat musí. Takže peníze mu do školy nedávám a když ano, tak je hodně malou částku, aby ho někdo neokradl. Jinak syn chodí na obědy, takže pokud mu dojde pití, tak to chvilku vydrží a pak má pití na obědě, kde se může napít kolik chce a v družině jim taky dávají pití (zbytek od oběda, ale stačí to). Ráno než jde do školy, tak si dá taky pití, kolik chce a pak má to s sebou. Manžel má taky se šikanou kvůli penězům špatný zkušenosti a když mu tenkrát máma přestala peníze dávat, tak měl klid. Tak to řešíme taky tak. Ale asi záleží na každým, jak si to udělá. Já se jen snažím nepodporovat dítě v tom, aby bezhlavě utrácelo peníze. My je neměli a šetřit jsme se taky naučili. Na to není pozdě ani v pubertě i dýl. Ale jak říkám, každý jak uzná za vhodné.
Předchozí