Nevím jak máte staré děti. Když byla má nejstarší roční, také jsem cítila velký nedostatek říkanek. A na nic jsem nevzpomínala. Také jsem četla ty, kde byla první sloka. Ale osvědčila se mi knihovna. Půjčovali jsme o stošest. Ale každý zná básničky stejně trochu jinak. Tak my si je skládáme dohromady. Například kováříčka. V jedné knížce je to trochu jinak než to známe a tak jsme si to přidali k naší verzi. Myslím, že to nevadí.
A naše babička umí tolik říkanek. A taky chodíme do mateřského centra (je fakt, že říkanky tam vedu já, tak to pro mne moc obohacující není).
Naše oblíbené knihy byly (jsou teď rozpůjčované): Jedna dvě, Honza jde (obrázky se mi nelíbí, mladší dcera knihu miluje - jsou tam písničky, tak to zpíváme), Perličky (tuším, že to posbíral A.Dudek - jeho ilustrace taky nemiluju) a pak ještě jedna, kde jsou básničky od různých básníků. Knížka je ale u spících dětí, tuším Čarovný svět, nebo Malovaný svět?
A nebo vyšly různá CD, teď je náš favorit Hrajeme si u maminky od Hradišťanu (kniha s CD asi 350Kč), ukázky na webu, když hledáte Hradišťan.
Mějte se hezky. Gábina
Předchozí