| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Umíte přebírat?

Jé, žvejkačku, jasně, to jsme taky dělali. Čelenku, přebírání, drahokam, to si všechno pamatuju, ale usápla jsem si kousek vlny a na žvejkačku taky ne a ne přijít :-( Skákání gumy si pamatuju zcela bezpečně. Svýho času jsem bezpečně uskákala čtyřky (pod zadkem) :-DD A takový "pekařky" :-DD a když nebylo s kým, našla se macatá lampa... už nám je v ulici vyměnili, máme už ty nudný hubený :-)

Jinak říkanky a básničky - taky z babiččiny chaloupky - knížky po mně, i po mámě a jejích sourozencích :-). Našla jsem na půdě i máminy maturitní otázky zpracovaný :-D Některé dětské knížky jsou ale takové už trošku sociálně komplikované. Teď nedávno jsem vytáhla knížku, kde je abeceda a ke každému písmenku kraťoučká říkanka (někdy i jen ta první sloka, ale k tomu danému písmenku to stačí)... a je tam k Z: Zima bila, bláto bylo, Cikáně se narodila. Zima je, bláto je, Cikáně už tancuje. No přebásnit to na Roma to moc nejde :-/

S dcerou už asi čtvrt roku čteme knížku s ilustracemi Milera. Je tam pár říkanek notoricky známých, jako třeba Kuřátko a obilí (u toho jsem až zaslzela!), Polámal se mraveneček, ale i okomentované příběhy Krtečka. Dcera už to zná od první stránky pomalu po poslední, ať je to veršované nebo ne (a já konec konců taky :-D) Už se moc těším, až budu moct vytáhnout Popletenou Kačenu - toť má nejoblíbenější dětská básničková knížka, vtipná i pro dospěláka, ale dcera je na to ještě malá, je to pro větší děti. Napsal to nějaký Polák a nevím kdo to naprosto geniálně přeložil. Kdo ví čí původně byla, možná tety...

To jsem se dostala do přijemné nálady :-) Celý den se snažím zabalit na dovolenou a už jsem totálně zmožená, záda v háji... tak díky za vzpruhu:-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.