| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Noví otcové

Jsem dvakrát dědečkem - od syna mám vnučku Natálku - 15 měsíců - žijí samostatně , od dcery vnuka Samuela - 6 měsíců, je mi 52 let...
Stalo se, že dítě naší nezletilé dcery - Samík - byl svěřen do péče předběžným opatřením rozhodnutím soudu nám prarodičům ve věku 3,5 měsíce od narození a ve svém regulovaném věku sotva 1 měsíce. Manželka, která má vcelku dobré pracovní místo a může tak snadněji i finančně zajistit i "novou" rodinu než dosud já, stejně tak i z dalších důvodů, dochází přes den do práce, já - dědeček - hlídám vnoučka - zpočátku střídavě s manželkou na protisměnách v práci, pak ve své řádné dovolené, pak na neplaceném volnu... K tomu, aby mi byla přiznána peněžitá pomoc v mateřství, vedla nelehká cesta plná nervů, zklamání, přesvědčování, byrokracie ... ale nyní vše vypadá, že se zpětně vyřeší za pomoci české správy soc.zabezp. i "mateřská pro dědečka" v péči o dítě do půl roku věku dítěte. Po soudem určených 22 týdnech budeme řešit "rodičovskou" dovolenou pro prarodiče dítěte ... a věřte, není jednoduché uhlídat si vlastní vnouče v péči, kterou potřebuje velmi předčaně narozené dítě (ve 30.týdnu těhotenství) před byrokratickými praktikami především sociálních pracovnic, kdy by pro ně bylo "lehčí" dítě umístit do ústavu a až pak se jako my prarodiče ucházet o výchovu a péči vlastního vnoučete ... a ještě se i dál snažit a netrhat vztahy a kontakty s dosud nezletilou dcerou, matkou dítěte, která s námi společně nežije, aby jednou mohla ona o své dítě zodpovědně pečovat a vychovávat.
Rád se podělím a případně převezmu zkušenosti jiných tatínků - možná také dědečků - mužů, kteří se nebojí přebalit, nakrmit, pohrát si, popovídat si s miminkem,vozit kočárek a také asistovat při nepříjemných cvičeních Vojtovy metody a všech nutných zdravotních prohlídkách, kontrolách a vyšetřeních - s tím spojené "nervy" jak to dopadne, pečuji o mimino dostatečně ...??

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.