Ahoj Kiki, jelikož jsem trpěla dlouhá léta fobiemi a panickými záchvaty, tuším, že tvůj strach z porodu není normální strach, který prožívám i já, momentálně těhotná, ale nefalšovaná fobie - což může být strach opravdu nezvladatelný, panický a pro ostatní nepředstavitelný. Je to ale psychická porucha jako každá jiná a má svá řešení. Císařský řez se opravdu neprovádí na požádání, ale tato porucha je jednoznačně důvodem, pro to, aby ti psychiatr napsal doporučení pro porod císařským řezem , stejně jako jakékoliv jiné zdravotní potíže, při kterých je doporučován. A především i fobické a panické strachy jsou léčitelné, já jsem toho živým důkazem, ovšem musí mít člově štěstí na dobrého psychiatra, což u nás není úplně samozřejmé. Nemít dítě není řešení, do konce života by sis to vyčítala a tvůj strach by se klidně rozrostl na další a další oblasti života a začala by ses trápit že ti odejde manžel s jinou, která mu dá dítě atd atd... Nevzdávej a navštiv dobrého psychiatra. Tvůj panický strach z porodu je pochopitelnější než různé jiné nesmyslné fobie.
Předchozí