Procitala jsem jen par clanku, ale k ohlasu na Olomouc bych chtele dodat jen toto.
V Malde fronte dnes(snad to nepletu) bylo vyjadreni soudniho znalce.Hlavicka se bohuzel utrhla z duvodu, ze dite bylo jiz mrtve v porodnich cestach a v tomto pripade jiz Cisarsky rez nelze provest!Toto byla jedna z moznosti,jak mrtvy plod vypudit ven.
V jinych novinach psali, ze rodicka prilis zodpovedna nebyla a do porodnice prisla uz, kdyz dite vstupovalo do porodnich cest.
V dalsich novinach bylo, ze lekari zanedbali lekatrskou peci a chovali se vzhledem k barve pleti rodicky zcela v klidu, vsak je cas.
No ja nevim.Nebyli jsme u toho, je to jiste tragedie jedne rodiny, ale kde je doopravdy pravda myslim tady na Rodince nikdo nerozresi.
Moje sestra je velmi silna diabeticka, ma zavedenou uz i pumpu na inzulin.Tehotenstvi ji vubec nedoporucovali a jedine kdyz uz, tak pod prisnym lekarskym dohledem.Otehotnela po 1,5roce, celych 9mesicu lezela v nemocnici, jeji zdravotni stav se o 100% zhorsil, porodila cisarem chlapecka, protoze mel 2tydny pred terminem 4,9kg a 61cm.Pak komplikace s hojenim rany atd.Rekla, dikybohu za jedno dite, ale nikdy vic.Musim tu byt pro nej a ne riskovat, ze prijdu o druhe dite nebo dokonce v horsim pripade muj syn i o matku.
Myslim si , ze neni , uvedomela", ale zodpovedna.
Předchozí