"Zdravá ženská podstata je být vnímavou ženou svému muži a vnímavou matkou svým dětem. Jemnost především. A ta se dá snadno zničit, když jde žena do střetů, jemnost ztrácí, ztrácí schopnost naladit se na vibrace manžela a dětí. Na střety a řešení situací je manžel. Zeptejte se svého muže na jeho názor, jak by vám chtěl u porodu pomoci. Sosan napsal správně, udržovat klidnou atmosféru, s tím souhlasím. "
Mila Petro,
vetsi kydy uz jsem vazne dlouho necetla.Bydlim v Norsku, o cemz ty jako byvala "feministka" zrejme vis, ze je zrejme jednou z nejvice emancipovanych zemi na svete. Ja sama bych o sobe netvrdila, ze jsem feministkou, ale podle toho, jak popisujes "spravne" zenske chovani ty, tak tou feministkou prece jen jsem.
Pises tady, ze "bojovnice" by se mely zamyslet. Mely, mas pravdu, ale nad tim, jak jeste vic pritvrdit svuj boj za naprosto pirozena zenska prava , ktera se jim jeste dosud odpiraji. Vzdyt nebyt prave techto bojovnic, asi tezko by sis dnes mohla vybirat, kde a jak bys chtela rodit.
K te tve zidealizovane zenske jemnosti: vsechny zeny, ktere citi, ze je jejich dite v nebezpeci, se meni v ty nejbrutalnejsi bestie. Je to jen prirozeny pud, ktery vsak uz u tebe asi neexistuje. Ty bys zrejme ve sve vsi zenske jemnosti spokojene prihlizela spolu s panenkou Marii naladena na stejne vlne, jak tvemu diteti nekdo ublizuje a zrejme bys ani nezasahla, ze?Otazku reseni sporu radeji nechas na manzelovi. Zrejme to u vas opravdu funguje tak, ze ty jsi mene inteligentnejsi nez tvuj manzel, ale prosim, nehazej nas vsechny do jednoho pytle. A ohledne manzelovy pomoci pri porodu si myslim, ze by to mel byt prave ON, kdo by se mel zeny ptat, jak by mohl pomoci. Ty si zrejme myslis, ze muz ma s porody vetsi zkusenosti nez zena a ze si zrejme dovede predstavit, co se vubec v zenske tele odehrava.
Nevim, nevim, Petro, pripadas mi cela zmatena a ztracena ve spouste tvych nicnerikajicich blabolu typu: vibrace s Pannou Marii, vec duchovni viry a zdrava zenska podstata. Zrejme bys potrebovala notnou pauzu a vsechno si nejdrive v hlave promyslet (nebo popros manzela, treba by ti s tim pomohl).
Předchozí