Chápu,že může mít císařský řez opodstatněný důvod. Ale jen tak, protože se bojím rodit, nic mi není, ani miminku (ani v jednom případě), tak si nemyslím, že je přirozené a že by to prospívalo ani matce ani dítěti. Jenom proto, že se mi líbí, že bude moje dítko mít v rodné listu datum, které se mi zamlouvá - to by rozhodně (dle mého) neměl být pro císaře důvod. Psala jsem o známé, která si už automaticky s otěhotněním domlouvá císaře předem - bez jakýchkoli zdravotních komplikací...
A (s úctou k autorce článku) chtěla jsem jen napsat, že samovolně potrácejí i ženy, které nemají takovou hrůzu z porodu. Já o miminko moc stála a porodu se bála tak normálně a taky jsem o miminko přišla v 7 týdnu (protože se mu nedařilo uhnízdit, jak by mělo). Moc mě to mrzelo. Takže si nemyslím, že by samovolný potrat musel nutně souviset se strachem z porodu. Připouštím, že může, ale nejsem ani doktor, ani psycholog. Chci jen napsat, že určitě potrácejí i ženy, co se na miminko moc těší a přejí si ho. Tolerance k pisatelkám článků a jejich názorům by měla fungovat ve všech směrech. Každá máme nějakou zkušenost, která nás poznamená a podle které reagujeme. Káťa.
Předchozí