Ahoj Kiki,
mám panickou hrůzku z doktorů a po prvním porodu jsem měla strach z dalšího porodu, ale ne proto,že bych se bála bolesti, ale z předchozích zkušeností (rodila jsem císařem,to by bylo v pohodě, ale chlapeček byl dřív a skončil v inkubátoru na kyslíku a já ho viděla až pátý den po porodu). Tohle jsem už zažít nechtěla.Měla jsem samozřejmě strach i z toho aby všechno dobře dopadlo a já i mimi byli v pořádku. Když jsem podruhé otěhotněla, měla jsem tak šílené úzkostné stavy, že jsem na doporučení gynekoložky vyhledala psychiatričku a psycholožku a společně s jejich silami jsem to zvládla. Nebylo to sice úplně ideální, ale dítě jsem donosila a rodila dokonce až po termínu.
Takže tudy vede cesta. Musíš navštívit odborníky, promluv si se svým gynekologem a na jeho doporučení si najdi psycholožku a snaž se s tím trošku zabojovat.
A hlavně, porody císařským řezem na přání nejsou až takové tabu, znám spoustu případů kolem sebe,kdy to šlo i bez úplatků a s tvým panickým strachem si myslím, že to není problém, dnes je už opravdu spousta možností. Třeba v Novém Jičíně s tím problémy nedělají, ale v první fázi si promluv se svým doktorem a něco s tím začni dělat, třeba opravdu zjistíš, že tyhle možnosti jsou a nebudeš se tolik trápit. Držím moc palce. Monika
Předchozí