Žabátko,obdivuji Tvoji trpělivost-já sama s tím hodně bojuji a potřebuji se jí naučit.
Naší 2,5leté dceři před měsícem zjistili,že má nevýbavné otoakustické emise-laicky řečeno má nějakou vadu sluchu.Za 14dní nás čeká vyšetření v Praze.Od věku 1,5 jsme s manželem upozorňovali naší dětskou lékařku o našich obavách, ale nebyli jsme vyslyšeni a nebyli posláni na vyšetření sluchu.Dcera trpěla od 11měsíců dg.Torticollis(hlavička stočená na jednu stranu),byla 2*vyšetřena CT mozku,letos i na magnetické rezonanci,s negativním výsledkem. Divíme se,že dcera musela podstoupit taková náročná vyšetření pod narkozou a neřešilo se hned od začátku potíží, zda je sluch v pořádku.Utekly nám měsíce, které jsme už mohli věnovat cíleně rozvoji řeči,pokud by dcera nosila naslouchátko.Teď doufáme, že nám v Praze pomůžou a dcera uslyší aspoň trochu(třeba díky naslouchátku). Jinak je dcerka taky moc šikovná,ráda kreslí, skládá puzzle...je velice živá. Problém máme právě s komunikací, občas má záchvaty vzteku, asi kvůli tomu,že jí zrovna nerozumíme co po nás chce. Ale snažíme se jak se dá.
Tvůj článek je moc poučný, celé Vaší rodině přeju do dalších let hlavně pevné zdraví a to upřímně. Taky mi všichni říkají,že žádná kaše se nejí tak horká jak se uvaří-opravdu vše ze začátku vypadá hrozivěji,než to nakonec je.Jsem ráda,že se u nás konečně přišlo na příčinu dceřiných obtíží-měla závratě,nemluví...tak teď si všichni v rodině dodáváme sílu, abychom to vše zvládli a naši dcerku vychovávali co nejlépe vzhledem k jejímu handicapu.Hodně síly i Vám,zdraví Jitka a Danielka
Předchozí