| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku A co takhle domácí potrat?

Je mi lito, vsech, kteri prozili ztratu ditete a pokud byla jeste doplnena nepochopenim nebo dokonce cynismem ze strany perzonalu, je to uz skutecne zoufale a k nepochopeni.

Skutecne nevim, proc se tak lisi porodni oddeleni, od oddeleni bezne gynekologie, byla jsem nedavno na indikacni komisi a vsichni se chovali naprosto skvele velice ochotne, soucitne a mile a to u mne jde jen o gynekologickou operaci, ktera by mi mohla prodlouzit zivot. Tak proste nedokazu pochopit, proc jsou budouci matky casto vystavovany urazkam, cynizmu, nadavkam atd. Jiste to neni vsude, ale podle toho co tu ctu, mam dojem, ze oddeleni kde dochazi k ztrate lidske dustojnosti u rodicek, je vic nez dost. Jde z toho hruza a clovek to proste nechape. Rodicka je prece take zena, ktera potrebuje pomoc, je odkazana na zkusenosti prezonalu, ale i na jejich profesionalitu po strance psychicke, prece jde vyrazne pomoct rodici zene, kdyz se k ni PA sestry a lekari chovaji ochotne a vstricne a kazdy krok ji vysvetli . Uz samotne vysveleni rodicce velice pomuze, protoze ji uklidni a ujisti, ze se nedeje nic nepredvidaneho a ze jde vse tak jak ma...proste neverim, ze by nekoho z profesionalu tolik zdrzelo par vlidnych slov a trocha uklidneni budouci matky. Vzdyt i pro ne je to pak snazsi, kdyz zena spolupracuje, misto aby byla vydesena a neklidna. Taky nechapu proc se rodi v jedne poloze, i kdyz bylo napsano x publikaci, ze lepsi je poloha prirozena, kdy porod probiha rychleji za mensich problemu matky... a to ze zena prijde o dite tesne pred porodem a setka se s lhostejnosti v lepsim pripade, a s aroganci v horsim, tak to uz nechapu vubec. Vzdyt PA a sestry jsou take zeny, take rodily a prece si musi predstavit samy sebe v tak hrozne situaci... u lekare je to nepochopetelne uz proto, ze jeho obor tak uzce souvisi s lidskosti (nebudu rozebirat jestli pribeh presne odpovida nebo ne-jak uz jsem psala, v prvnim hnuti mysli jsem byla naklonena k jednoznacne reakci, protoze i kdyz jsem se jako pacientka setkala vestinou s dobrymi lidmi, tak nekolikrat jsem naopak poznala doslova krutost nekterych zdravotniku, i kdyz nastesti velice ojedinele, ale protoze jsem u popisovaneho pripadu nebyla, skutecne ma MUDr Texl pravdu, ze nikdo, ke komu se tak nechoval, nebo nikdo kdo toho nebyl svedkem, nema pravo ho jakkoliv soudit, uznavam to a skutecne se k jeho osobe vracet nebudu).

Proste i kdyz uz po nekolikate, tak porad dokola mi nejde na rozum, proc se zene-gynekologicke pacientce se vetinou dostava ucty, ochoty, soucitu a empatie, tak proc zene-rodicce se dostane tak casto jen pohrdani, despektu, naprosteho nepochopeni a arogance...Proste to skutecne nechapu...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.