No tak jak to tu pročítám, naše Kačenka byly asi totální "brzda" :o))))
Hlavičku sice zvedala, koníčky pásla, ale to jí stačilo až do půl roku... převrátit se jí podařilo s vypětím veškerých sil jen když si pomohla o šprušle postýlky a zpátky (ze zad na bříško) jí to nešlo vůbec, začala vždycky křičet a museli jsme ji obátit my. Už jsme si dělali srandu, že jestli ji takhle budeme obracet ještě v 15, tak si asi nenajde kluka :o))))
kolem 11.měsíce se dokázala v ohrádce postavit, stále ještě nelezla ani se nestavěla na čtyři, tak jsem si začínala myslet, že ani nepoleze a bude rovnou chodit. V roce dokázala obejít zevnitř ohrádku, když se držela oběma rukama a neměla nic pod nohama, ale ouha- na jedné návštěvě jsem ji jako obvykle položila na bříško na koberec (ležela vždy jako placka, nelezla, neplazila se) a najednou vidím, jak se Kačka zvedá na čtyři a leze... tak jsme začali v roce lézt, odlezli jsme si asi do 15. měsíce a pak teprve začala chodit... A opravdu jistě, i po hrbolech nebo po trávě chodí až od roku a půl, teď začíná i běhat.
Ale stále nevyleze bez držení na schod, nevyleze na postel, na gaüč, na židli...jako jiné (mladší) děti. Jsem ráda, že už vůbec umí slézt nohama napřed :o)))
No a co???!!! zase mluví líp než jiné, starší děti, které běhají od roku :o)))
Předchozí