můj syn nebude snad nikdy sedět (začal v 9 měsících), a že nebude nikdy mít zuby (první vylezl v 11 měsících, ve 23 měsích jich má 2, teď mu lezou 2 řezáky) Stavěl se asi v 10a 1/2 měsích. Nikdy se neplazil, ani nelozil po 4, jen po kolínkách. Chodit začal ve 13 měsících, tedy spíš rovnou běhat. Rozpovídal se téměř ze dne na den asi v 21 měsících (to jsme se zrovna přestěhovali z Francie do Rakouska, oba jsme s manželem Ćeši, takže se to malému pěkně míchalo).
Nestresovaly mě ani tak tabulky, jako fakt, že sousedčina dcerka (podobně jako holčička jedné známé z masáží miminek) seděla už v 5 měsících a zoubky měla kolem 7 měsíce, a už v 18 měsících velmi pěkně mluvila.
Naše zubařka mě uklidnila, že její asistent měl první zub v 18 měsích a ten se smál na celé kolo a ukazoval mi plnou pusu zubů. V parku jsme pak potkali chlapečka, který v 17 měsích ještě neměl zoubek ani jeden, tak jsme zase pro zmněu my uklidňovali jeho rodiče.
Časem jsem přestala srovnávat a uklidnila se. Řekla jsem si, že myšák je prostě sám sebou, počká si, až si je jistý, že to zvládne dobře a pak se do toho pustí naplno :-)
Iva
Předchozí