| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Holčička nebo chlapeček?

Dovedu se vžít do situace autorky, taky by mě takovéto reakce okolí přiváděly k šílenství. Já jsem naštěstí tohle nezažila, neb se mi podařilo těhotenství úspěšně utajit před příbuznými i v práci až do 6. měsíce (jen rodičům jsme to řekli s tím, že před ostatními příbuznými musí mlčet a já v práci jsem to řekla jednomu kolegovi, který taky před ostatními mlčel a nic neprozradil). Takže oficiálně jsme těhu oznámili až po výsledcích plodovky a nikdo pak už nespekuloval o tom, co to bude. I když po porodu našeho synka jsem taky slyšela názory, že si ještě máme pořídit holčičku...
Nicméně se setkávám s jinými stupidními dotazy, které mě maximálně vytáčejí. Tak např. dotaz "V kolik hodin koupete?" Manžel na to odpovídá slovy. "Jak si malý řekne." Nechápu, že pro mnoho lidí je koupání středobodem celého dne a nevykoupat denně dítě je horší než mu nedat najíst. Nám v porodnici vštěpovali, že zdaleka není nutné mimi koupat každý den, stačí omýt žínkou či osprchovat a cáchat ve vaně s vodou a pěnou postačí jen tak jednou za pár dní. Naše dětská dr. dokonce radila v šestinedělí vůbec mimi ve vaničce nekoupat (zbytečně se rychle odstraní ochranný mázek na tělíčku a kůže je pak náchylnější k vysušení atd.) a jen omývat vlhkou žínkou, což jsme také činili a mimi má kůžičku jako samet.
Další super dotaz (pronesený manželovou příbuznou)v prvních týdnech života našeho mimi." A v kolik hodin večer chodí spát?"...Nějak jí ušlo, že v té době ještě většina mimin (nebo aspoň to naše)příliš nerozlišovalo den a noc - naše mimi se najedlo, krklo a usnulo a tři hoďky o něm člověk nevěděl. Pak se buď vzbudilo samo na další jídlo nebo jsem ho po těch cca 3-4 hod vzbudila já, najedlo se, přebalilo a spalo dál. Takto to šlo ve dne i v noci až do cca 8 týdnů, kdy už potom spalo celou noc cca 7-8 hodin v kuse - pak už se tedy dalo říci, že chodí spát asi kolem té 9. hod.
Další skvělý dotaz pronesený obvykle s hrůzou v očích? " Vy mu dáváte dudlík?" Popř. už v těhotenství jsem zažila dotaz : " A budete dítěti dávat dudlík?" Co je komu sakra do toho, lepší spokojené mimi s dudou v pusince než nějaký vyvřeštěný neurotik.
Další dotazy:" Kojíte?" Co je komu po tom...chtěla jsem-nešlo to-nekojím. "Kolik je mu?"...tolik a tolik, "Hmm, a už dělá to a to?" A dotaz který vytáčí značne i mého manžela: "To je vaše první???" (jinými slovy:" No jste už teda nějak přestárlí rodiče...") říkám si, že na tenhle dotaz asi budu odpovídat. " Jo, vnouče..." Uvidíme, jak se případný tazatel(tazatelka) zatváří :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.