Zuzko,
souhlasím s tebou co se týče posazování/přitahování do sedu, vodění za ruce, svislá poloha, atd.
Naše malá si poprvé sama sedla v 9M a to naprosto kuriózním způsobem: ležela na bříšku opřená o dlaně a posunovala natažené nohy postupně do provazu a pak před sebe do sedu a stále se opírala o dlaně. Teď už to dělá jakože normoš. Lozit začala v 10,5M.
Takže jen jako ukázka, že možné je všechno:-)))
Teď jí bude rok a ještě se nepostavila, ale já to nehrotím. já chodila ve 14M a zase jsem napřed seděla, pak stála a pak lozila a pak až chodila. A mamka mě nikdy neposazovala.
Závěrem chci říct, že každé dítko je fakt jiné a dělá si to po svém. Nejde o kvantitu, jestli už třeba v 9M lozí, atd., ale o kvalitu. Neprve musí kvalitně projít urč., stupněm vývoje a pak až se dostane dál. No a pokud je něco v kvalitě v nepořádku - měl by poznat pediatr dle různých testů. Ale dle mých osobních zkušeností NEPOZNÁ a tek doporučuju těm co jsou na pochybách tak zajít za fyzioterapeutem, který cvičí děti - Vojtova metoda, ten je na tom se znalostmi vývoje podstatně líp.
Předchozí